Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon oldukça geniş bir yelpazeye hitap etmektedir. Felç, MS, Parkinson, Kırıklar, Kalça-Diz protezleri, Serebral Palsi ve daha bir çok rahatsızlığın tedavisinde fizyoterapi olmazsa olmazdır. Tedavinin gerekliliğine göre Manuel terapi, Klinik Masaj, Egzersiz, Kuru İğneleme gibi özel teknikler uygulanabilmektedir. Fizik tedavi yöntemleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için FİZİK TEDAVİ YÖNTEMLERİ yazımıza bakabilirsiniz.

EVDE FİZİK TEDAVİ NEDİR?
Hastalık nedeniyle yatağa bağımlı yada herhangi bir nedenden dolayı hastaneden fizik tedavi hizmeti alamayan ve evde özel fizik tedavi hizmetine ihtiyacı olan hastaların evinde fizik tedavi almak istemesi üzerine yaptığımız hizmettir. Böylece uzakta olan ve tedaviye ihtiyacı olan hastalarımıza daha kolay ulaşıyoruz. Hastayı ilk aşama da değerlendirip fiziksel kapasitesini arttırmaya yönelik ve ihtiyaçlarını belirleyip bu ihtiyaçlarına göre tedavi programı hazırlayıp uygulamaktayız. Hasta evinde hem kendini güvenli hissedecek hemde hastaya yönelik ihtiyaçlara yönelindiği için daha da verimli olur.

KİMLER EVDE FİZİK TEDAVİ YAPTIRMALI?
Fizyoterapistler klinik masajdan, felç (inme) tedavisine kadar çok geniş bir yelpazede hizmet verebilmektedir. Bu sebeple evde fizik tedavi almak isteyen herkes bu hizmetten faydalanabilir.

Evde Fizik Tedaviye İhtiyacı Olan Hasta Grupları Nelerdir ?
Hastanın ihtiyaçlarına yönelik ve hastaya özel olması,
Hastaya özel olduğu için daha verimli tedavi olması,
Vakit kaybetmeden daha verimli ve daha fazla iyi geri dönüşüm olması,
Herhangi bir yere gidecek durumda olmayan hastalar için daha rahat olması,
Kişi gün ve saati kendi işlerine göre ayarlayabilecek şekilde uygun zamanı seçmesi,
Ulaşım ve yol derdi olmadan zamanın verimli ve iyi kullanılması,
Hastanın kendi ev ortamında daha rahat ve katılım sağlayarak egzersizlerin yapılabilmesi,
Hasta için rahat ve esnek saatler gibi nedenlerden dolayı eve fizyoterapist çağırmak daha avantajlı hale gelmiştir.

EVDE FİZİK TEDAVİ NASIL YAPILIR?
Evde fizik tedavi fizyoterapistin hastayı değerlendirmesiyle başlayıp, hastanın durumu ve hedefleri doğrultusunda hastaya özel bir program oluşturularak fizyoterapist eşliğinde yapılan tedavi yöntemidir. Tedavi süresi hastaya göre değişebilmekle birlikte ortalama olarak 1 saattir. Tedavi sürecinde fizyoterapistin uygun görmesi halinde elektroterapi, manuel terapi, kupa terapi, bantlama, hacamat ve kuru iğneleme gibi bütünleyici tedavi yaklaşımlarını uygulanır.
REHABİLİTASYONA ERKEN BAŞLAYIN
Ameliyatlar veya benzer tedavilerden sonra, rehabilitasyona mümkün olan en kısa sürede başlamak önemlidir; çünkü genel olarak, ne kadar erken başlarsanız, tam iyileşme şansınız o kadar artar. Dışarı çıkamayan hastalar için evde fizik tedavi her şeyi daha da kolaylaştırır.
KİŞİYE ÖZGÜ EGZERSİZLER
Fizik tedavi asla “herkese uyan tek tedavi” yaklaşımı olmamalıdır. Her hastanın kendine özgü ihtiyaçları vardır ve bu ihtiyaçları tam ve etkili bir şekilde karşılayan bir plana sahip olmak önemlidir. Fizyoterapist, kişiye özgü fizik tedavi yöntemiyle iyileşmenizi kolaylaştırır.
ZAMANDAN TASARRUF EDİN
Bazı hastalar çalışmakla, çocuklarla ilgilenmekle veya başka yükümlülüklerle meşguldür ve fizik tedavi görmeye zamanları yoktur. Evde fizik tedaviyle zamandan tasarruf etmiş olursunuz.