Orta sırt ağrısı, omurganın orta bölgesi olan torasik omurgada, omurganın bu kısmına yapışan ve göğsün önüne sarılan göğüs kafesi problemlerinden oluşur.
Torasik omurga (veya orta sırt), omurganın çok büyük bir parçasıdır ve bu bölgede birçok eklem ve kas vardır – hepsi ağrı kaynağı olabilir.
Sırt Ağrısının Nedenleri
1.Kas Gerginliği Ve Burkulma
Bir kas aşırı gerildiğinde veya yırtıldığında bir kas gerginliği oluşur. Kollarınızı ve omuzlarınızı ağır kaldırmak veya aşırı çalışmak, orta veya üst sırtınızda kas gerilmesine neden olabilir. Bu olduğunda, bir veya her iki tarafta ağrı gelişebilir.
Bir kas gerginliğiniz varsa, şunları da fark edebilirsiniz:
•nefes aldığında ağrı
•kas krampları
•kas spazmları
•sertlik ve hareket sorunu
2.Postüral Problemler
Kötü duruş genellikle kaslarınıza, bağlarınıza ve omurlarınıza fazladan yük bindirir. Bu ekstra gerilme ve basınç, orta sırtınızda ağrıya neden olabilir.
Kötü duruşun yaygın örnekleri şunları içerir:
•bilgisayar kullanırken, mesajlaşırken veya video oyunları oynarken kötü duruş
•sırtın kemerli durması
•otururken veya ayakta dururken sarkma
•boyun ağrısı
•omuz ağrısı ve gerginliği
•baş ağrıları
3.Disk Hernisi
Disk Hernisi / dejenerasyonu, disklerin vertebral cisimler arasında yastık ve boşluk sağlamayı amaçladığı yerdir. Diskler ayrıca yaralanabilir ve şişebilir veya fıtıklaşabilir. Diskler dejenere olabilir veya zamanla yıpranabilir. Bu koşulların her ikisi de bel ağrısı veya yayılan ağrıya yol açabilir.Etkilenen disk bölgesindeki ağrı en yaygın semptomdur.
Şunlara da sahip olabilirsiniz:
•göğsünüze veya üst karnınıza uzanan ağrı
•bacaklarında uyuşma veya halsizlik
•bacak ağrısı
•zayıf mesane veya bağırsak kontrolü
4.Artrit ve Dejenerasyon
Bu, özellikle yaşlanma ile görülen çok yaygın bir başka ağrı kaynağıdır. Zamanla bu bölgedeki eklemler artrit haline gelebilir ve yıpranmaya başlayarak ağrıya ve hareketle kısıtlamaya neden olabilir. Ek olarak, vertebral cisimler zamanla dejenere olmaya başlayabilir, bu da ağrıya ve sinirlerin tahriş olmasına neden olabilecek yüksekliğin azalmasına neden olabilir.
5.Kaburga Disfonksiyonu
Kaburgalardaki ağrı, bir yaralanma, düşme veya hatta zayıf duruştan kaynaklanabilir. Bu, orta arkaya bağlandıkları eklemlerin tahriş olmasına veya her kaburga arasında uzanan kaslara yol açabilir. Bu, orta sırtta ağrıya veya yan tarafa sarılmış ağrıya neden olabilir.
6.Kostakondrit
Kaburgalar orta arkaya bağlanır ve göğüs bölgesindeki sternuma bağlanmak için etrafına sarılır. Kaburgalar yaralandığında, kas bölgesinde ağrıya veya göğüs bölgesindeki eklemlere yol açabilirler.

Sırt Ağrısı Tedavisi İçin Gerekli Adımlar
DİNLENME
Aktivitenizi sınırlamak ve dinlenmek sırt ve kaburga ağrınızı hafifletir. Uyku pozisyonunuzu değiştirmek ve duruşunuzu ayarlamak da ağrınızı hafifletebilir.
SICAK/SOĞUK ISI AJANLARI
Eklem ve kaslardaki ağrınızı ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olmak için orta sırtınıza veya kaburgalara soğuk paketler uygulayın. Cilde ve çevresindeki dokuya zarar vermemek için soğuk paketler sadece 15 dakikalık aralıklarla uygulanmalıdır.
GERME (STRETCHING)
Hareketle artan ağrınız yoksa, sırt kaslarınızı gevşetmek ağrıyı azaltmak için ilk adım olabilir.Germe egzersizleri ve yoga gibi egzersizler yaparak sırt kaslarını gerin ve güçlendirin.
FİZİK TEDAVİ
Fizik tedavi, kasları ve eklemleri gevşetmek için uygulamalı tedavi, ağrıyı azaltmak için uygun duruş ve hareket eğitimi, hareketliliği ve gücü geri kazanmak için germe ve güçlendirme egzersizleri, elektrik stimülasyonu, soğuk / sıcak ajanlar ve ultrason gibi modalitelerden oluşur.